Σύλλογος Αποφοίτων τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών

divider

Διοικητικό Συμβούλιο

separator

Πρόεδρος

Ιωάννης Κουτρουμπής

ioannis_koutroubisΟ Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αποφοίτων του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι πτυχιούχος στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, ενώ διαθέτει μεταπτυχιακό με ειδίκευση τις Διεθνείς και στρατηγικές σπουδές. Επίσης είναι Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Φιλοθέης και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού και εκλεγμένος σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Φιλοθέης του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού. Έχει κάνει πρακτική άσκηση στην Βουλή των Ελλήνων στην Διεύθυνση Διαρκών Επιτροπών από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι τον Μάρτιο του 2012. Ήταν δόκιμος ερευνητής στο ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων από το Οκτώβριο του 2012 μέχρι το Ιούνιο του 2013. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις Διατλαντικές σχέσεις και πιο συγκεκριμένα στην σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και ημερίδων μεταξύ αυτών ήταν η ημερίδα με τίτλο «Εξελίξεις στον Ευρω – Μεσογειακό Χώρο την οποία διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, και το συνέδριο με τίτλο Ευρωπαϊκή διακυβέρνηση: «Γενική Βούληση ή Πολιτική Επιβολή;» την οποία διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και το Γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα και τέλος την ημερίδα «Τα Βαλκάνια στον Ψυχρό Πόλεμο» την οποία διοργάνωσε το London School of Economics και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά. Email: i.koutroubis@politikoalumni.gr

Αντιπρόεδρος

Ηλίας Ζαχαριουδάκης

 

kΟ Ζαχαριουδάκης Ηλίας γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος (2012) του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίας Διοίκησης του  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση τη Διοικητική Επιστήμη.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων με επίκεντρο τις πολιτικές και οικονομικές επιστήμες. Διατηρεί προσωπικό ιστολόγιο όπου και παρουσιάζονται τόσο οι σκέψεις του, όσο και των συνεργατών του, για ζητήματα μικροπολιτικής με μακροπολιτική σκοπιά.

Στο Σύλλογο ΣΑΠΕΔΔ εκτελεί χρέη αντιπροέδρου. Σήμερα είναι φοιτητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Γενικός Γραμματέας

Φιλώτας Νιάρχος

16299374_10212179934840416_7883936035739171002_n  Ο Νιάρχος Φιλώτας-Γεώργιος γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του πραγματοποιώντας και λαμβάνοντας το BSc από το τμήμα “Πολιτικής Επιστήμης και Δημοσίας Διοικήσεως” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο αποφοιτώντας με το MA στις “Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτική” από το Queen Mary, University of London. Έχει υπηρετήσει τη θητεία του (I1) στο Πολεμικό Ναυτικό τη περίοδο Νοεμβρίου 2015 μέχρι Νοέμβριο 2016. Έχει εργαστεί σε διάφορες εταιρείες Marketing και Social Media καθώς και ως Press Office Intern στην Ελληνική Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από το 2013 έχει και δικό του blog, στο οποίο συγγράφει άρθρα πολιτικού, θρησκευτικού και κοινωνικού περιεχομένου. Αυτή τη στιγμή είναι CEO στην AMEN Technologies και Public Relations Director στην AMT Consultants, έχει εμπειρία στην διοργάνωση συνεδρίων, στην επικοινωνία με σημαντικούς ανθρώπους/πελάτες και στην πραγματοποίηση συνεργασιών με αντικείμενα επιστημονικά, επιχειρηματικά και διοικητικά.  

Ειδικός Γραμματέας

Γιώργος Κουλούρας

16507293_1456973777646376_1922058331_n

Ο Γιώργος Κουλουράς γεννήθηκε στην Τρίπολη 11 Ιανουαρίου 1987. Είναι  Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον Νοέμβριο του 2016 κατά την επίσκεψη του Πρόεδρου των ΗΠΑ, Barack Obama, εκπροσώπησε την Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου.

Από τον Δεκέμβριο του 2015 έως τον Φλεβάρη του 2017 ήταν μέλος των Συμβουλίων Κοινωνικού Ελέγχου (ΣΚΕ) της ΕΡΤ, όπου είχε ενεργό συμμετοχή στο πάνελ της εκπομπής Πολίτες» στην ΕΡΤ ως μέλος του Συμβουλίου.
Το 2015 εργάστηκε στο κανάλι STAR στην ερευνητική ομάδα της ενημερωτικής εκπομπής του κ. Τάσου Τέλλογλου
Από 2012 έως το 2013 εργάστηκε ως Πολιτικός Επιστήμονας στην εταιρεία «Αγαπήνωρ», αναπτυξιακή εταιρεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Από το 2012 είναι Μέλος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου και το 2015 εκλέχτηκε στην Εξελεγκτική Επιτροπή της Ένωσης.

Τον Νοέμβριο του 2014 συμμετείχε στο συνέδριο «η δικτατορία των συνταγματαρχών και η αποκατάσταση της Δημοκρατίας» που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων.

Τον Μάρτιο του 2013 συμμετείχε στο συνέδριο προσομοίωσης των οργάνων της ΕΕ (Euro simulation Athens 2013)

Στοιχεία επικοινωνίαςgiorgoskoulouras@yahoo.gr

Κανάλι στο YouTube :   Γιώργος Κουλουράς https://www.youtube.com/channel/UCoQeBERSC7IBIaOja9m3mbQ

Σελίδες στο facebook :   Γιώργος Κουλουράς, Giorgos Koulouras

Σελίδα στο Google Plus:  Γιώργος Κουλουράς

Ταμίας

Σταμάτης Μίχας

λ

Ο Σταμάτης Μίχας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18/10/1992. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, με κατεύθυνση την Διοικητική Επιστήμη και το Δημόσιο Δίκαιο καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου διπλώματος στο διακρατικό πρόγραμμα σπουδών ‘’Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία’’ με ειδίκευση την Διεθνής Επιχειρηματικότητα. Έχει εκπονήσει διπλωματική εργασία με τίτλο ‘’Συγκριτική Αξιολόγηση των κρατών-μελών της Ευρωζώνης που μπήκαν σε μηχανισμό στήριξης: η περίπτωση της Ιρλανδίας και της Κύπρου’’ (Άριστα 9) και κατέχει γνώσεις Αγγλικών και Ιταλικών. Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί ως ραδιοφωνικός παραγωγός καθώς και με την διεξαγωγή ερευνών ενώ σήμερα είναι αναλυτής στο Κέντρο Διεθνών και Στρατηγικών Αναλύσεων και παράλληλα αρθογραφεί  στην ιστοσελίδα επιστημονικού περιεχομένου Power Politics. Στα ενδιαφέροντα του μεταξύ των άλλων συγκαταλέγεται η κολύμβηση, καθώς αποτελεί ενεργό μέλος στον Αθλητικό Κολυμβητικό Σύλλογο ‘Άλμπατρος’’ Άνω Λιοσίων.

 
Μέλος και Πρόεδρος Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων

Κωνσταντίνος Γιαννελάκης

Μέλος και Πρόεδρος Επιτροπής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων

 Όθωνας Καμινιάρης

16521917_10211616088656055_126137488_nΟ Όθων Καμινιάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992 και είναι απόφοιτος του Μαρασλείου. Από το 2015 είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, με κατεύθυνση τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων, σχετικών με το αντικείμενο σπουδών του, ενώ μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Σήμερα, συνεχίζει τις σπουδές του με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, εργάζεται στο Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Πανεπιστημίου, αρχικά ως εκπαιδευόμενος και πλέον ως βοηθός ερευνητής.

 

 

 

 


separator